Marktaandeel Nokia Stijgt Weer Dankzij Android-smartphones

Nokia-6Nokia was ooit de absolute marktleider op de mobiele markt, maar er is sinds de komst van Apple en Samsung en de overname door Microsoft vrijwel niks meer over van het Finse merk. Dat was althans totdat HMD Global dit jaar opnieuw Nokia-toestellen op de markt bracht. De nieuwe Nokia-smartphones krijgen positieve reviews en verkopen goed, waardoor Nokia weer een klein gedeelte van de mobiele markt lijkt te veroveren.

Nokia had in 2007 een marktaandeel van maar liefst 49,4 %. Na de introductie van top-toestellen van onder andere Samsung en Apple, zakte het marktaandeel van Nokia in 2013 tot slechts 3%. Na 2013 zakte het aandeel nog verder in. Het Finse bedrijf HMD Global heeft nu echter een licentie in handen om de Nokia-merknaam te mogen gebruiken en dit lijkt goed uit te pakken voor zowel HMD Global als Nokia.

HMD Global introduceerde tijdens de Mobile World Congress begin 2017 drie nieuwe Android-smartphones onder de namen Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Ook bracht het bedrijf een opvolger van de succesvolle Nokia 3310 op de markt. Zowel de Android-smartphones als de “featurephone” verkopen volgens het bedrijf erg goed.

Volgens het onderzoeksbedrijf International Data Corporation (IDC) heeft HMD Global inderdaad een goede start gemaakt. Wereldwijd zou Nokia weer 0.4% van de markt in handen hebben en in Finland staat Nokia zelfs al op de vijfde plek. Volgens IDC zijn er in het eerste half jaar vijf miljoen Nokia-smartphones verkocht. In het tweede half jaar zal HMD Global naar verwachting meer dan 6 miljoen smartphones verkopen. Dit zal onder andere te danken zijn aan het toevoegen van twee nieuwe smartphones, waaronder de Nokia 9.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.