Google Stopt In 2018 Met Ondersteuning Voor Project Tango

project_tangoGoogle heeft besloten om de ondersteuning voor Project Tango stop te zetten. Project Tango is een augmented reality systeem voor smartphones en tablets dat Google begin 2014 introduceerde. Op 1 maart 2018 stopt Google met dit project.

De afgelopen jaren hebben we verschillende Project Tango-toestellen voorbij zien komen. De Lenovo Phab 2 Pro is één van deze toestellen, die dankzij speciale sensoren kan worden gebruikt voor motion tracking en het meten van diepteperceptie. Zo kun je real-time ruimtes in beeld brengen, afstanden in een woonkamer zeer precies meten of real-time beelden combineren met virtuele objecten.

Google stopt in 2018 met de ondersteuning van Project Tango, maar dit betekent niet dat Google niet langer meer zal focussen op augmented reality. Google stopt met de hardwarematige aanpak van Project Tango, maar gaat gewoon verder met het software gebaseerde ARCore. Met ARCore kan Google een groter aantal apparaten bereiken, omdat er geen specifieke camera’s benodigd zijn.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.