Samsung Presenteert Exynos 9810-processor Voor Galaxy S9

Exynos 9810Samsung heeft een nieuwe chipset gepresenteerd die hoogstwaarschijnlijk zal worden gebruikt voor de Europese versie van de aankomende Galaxy S9. De Exynos 9810 is de opvolger van de Exynos 8895-processor die Samsung heeft gebruikt voor de Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Galaxy Note 8.

Het ligt voor de hand dat de Exynos 9810 de Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zal aandrijven. De massaproductie van de chip is nu gestart, waardoor er genoeg chipsets beschikbaar zullen zijn tijdens de lancering van Samsung’s nieuwe vlaggenschip.

De Exynos 9810 is gebaseerd op het 10 nanometer principe en is de snelste processor van Samsung tot nu toe. De chipset is uitgerust met vier snelle 2,9GHz cores en vier energiezuinige cores. De snelle en energiezuinige cores kunnen in iedere combinatie met elkaar samenwerken, iets dat niet het geval is bij de Exynos 8895-processor.

Samsung heeft ook verbeteringen doorgevoerd aan de grafische processor (GPU), maar details hierover zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de GPU 18 rekenkernen heeft, die hoogstwaarschijnlijk een hogere kloksnelheid hebben.

Als laatste heeft de Exynos 9810-processor ondersteuning voor downloadsnelheden tot 1,2 Gbps over 4G netwerken en uploadsnelheden tot 200 Mbps. De processor maakt hiervoor gebruik van ‘carrier aggregatie’ over zes 4G frequenties.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.