ABN Amro Start Publieke Test Contactloos Betalen Met Wearables

ABN AMRO ring contacloos betalenABN Amro experimenteert met wearables voor contactloos afrekenen en zoekt 500 klanten om de betaal-wearables te testen. Het gaat om een ring, een armband, een horloge en een sleutelhanger.

Steeds meer mensen betalen in de winkel met een smartphone nu de meeste toestellen beschikken over een NFC-chip. De vier wearables van ABN Amro zijn ook uitgerust met een dergelijke NFC-chip, waardoor het mogelijk is om met de wearables wereldwijd te betalen. Volgens de bank is ABN Amro de eerste die klanten wereldwijd laat betalen met een wearable.

Volgens ABN Amro worden 50 procent van alle betalingen contactloos afgerond. Het gaat hierbij vooral om betalingen met een pinpas of smartphone. Met de test wil de bank kijken of consumenten interesse hebben in andere methoden van contactloos betalen.

Klanten kunnen zich hier aanmelden voor de proef. De proefperiode loopt van 8 februari tot 1 juni. Voor contactloos betalen met een ring of sleutelhanger gelden dezelfde regels als bij de pinpas.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.