Fout In Google Cast Veroorzaakt Slechte Wifi-verbinding

Google CastMensen die gebruik maken van een Google Chromecast of Home, in combinatie met Android-apparaten met een nieuwe Android-versie, ervaren mogelijk problemen met het wifi-netwerk. Door een fout in Google Cast valt de internetverbinding soms weg of stopt de router er soms mee.

De slechte verbinding is de oorzaak van pakketten die Chromecast-apps naar de router versturen om zich kenbaar te maken. Het is normaal dat apps die de Cast-functie ondersteunen met een interval van ongeveer 20 seconden pakketten naar de router sturen om zich ‘beschikbaar’ te maken. Normaal worden er echter slechts een paar van deze mdns-pakketten verstuurd, maar door een fout worden er veel meer verstuurd.

Zodra apps in een sleep mode gaan en vervolgens weer opstarten versturen ze veel meer mdns-pakketten dan nodig is. De app verstuurd meer pakketten naarmate de app langer in sleep mode is geweest. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot 100.000 pakketten die richting de router worden gezonden. Hierdoor raakt de router overspoeld door gegevens die de router moet verwerken. De problemen duiken al sinds oktober op.

Omdat de router volloopt met gegevens werken basisfuncties van de router niet meer naar behoren. Het gevolg hiervan zijn wifi-verbindingen die kort wegvallen, internetverbindingen die niet werken of een router die volledig vastloopt. Mocht je last hebben van dergelijke problemen en niet weten waar het aan kan liggen, dan is het aan te raden om de Cast-functie van een Chromecast of Google Home uit te schakelen. Mogelijk lost dit de problemen op.

Verschillende fabrikanten, waaronder TP-Link en Linksys hebben inmiddels een firmware-updates uitgebracht voor dit probleem.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.