Verkoopprijs Smartphones Stijgt Snel

high-end-smartphonesUit de cijfers van Gfk blijkt dat smartphones in een rap tempo steeds duurder worden. Eind 2017 betaalden we gemiddeld 10% meer voor een smartphone dan in 2016.

In het vierde kwartaal van 2017 betaalden we gemiddeld $363 voor een smartphone. Dat is 10% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De prijsstijging is vermoedelijk vooral te danken aan de smalle schermen met dunne randen. In het begin waren dergelijke schermen alleen aanwezig in high-end toestellen, maar we zien nu ook steeds vaker budget-smartphones met een langwerpig scherm en dunne randen op de markt verschijnen. Een goed voorbeeld is de Huawei P Smart, die een adviesprijs meekrijgt van slechts €259. Hierdoor zal de gemiddelde prijs in de toekomst mogelijk weer dalen.

Uit de cijfers van Gfk blijkt niet alleen dat de prijzen stijgen, maar ook dat de verkopen in opkomende markten afneemt. Dit is volgens Gfk goed nieuws voor de consument, want als fabrikanten meer moeite hebben om nieuwe klanten aan te trekken moeten bedrijven meer gaan innoveren om klanten van andere fabrikanten af te pakken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.