Steeds Minder Jongeren Actief Op Facebook

Facebook-smartphoneUit het Nationale Social Media Onderzoek 2018 blijkt dat steeds minder jongeren actief zijn op Facebook. Jongeren stappen over naar Instagram en Snapchat. Ook Twitter ziet voor het eerst in drie jaar een kleine stijging.

In de onderstaande grafiek zien we duidelijk dat het aantal jongeren dat dagelijks op Facebook actief is sinds 2016 is gedaald van 68 naar 43%. Dit terwijl Instagram juist flink is gegroeid sinds vorig jaar. Zo maken 4,1 miljoen Nederlandsers gebruik van de app, waarvan 2,1 miljoen dagelijks actief zijn.

social-media-jongeren

Facebook heeft in Nederland wel een grote meerderheid als we naar het totaal aantal gebruikers kijken. Ondanks dat de meeste mensen een Facebook-account hebben is een groot aantal gebruikers echter niet dagelijks actief.

In de onderstaande grafiek zien we de populariteit van de social media-apps per leeftijdscategorie. We zien dat WhatsApp populair is in alle leeftijdscategorieën, terwijl Snapchat enkel populair is onder jongeren. Ook Instagram is vooral populair bij jongeren.

social-media-nederlandse-gebruikers

Pinterest heeft Twitter ingehaald qua gebruikersaantallen. Toch ziet Twitter voor het eerst in 3 jaar een groei in Nederland. Er zijn nu 2,8 miljoen Nederlandse twitteraars, een groei van 8 procent ten opzichte van vorig jaar.

via [bndestem]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.