Google Pixel-smartphones In 2017 3,9 Miljoen Keer Verkocht

Google-Pixel-2-XL-smartphone Volgens Francisco Jeronimo van marktanalist IDC heeft Google in 2017 3,9 miljoen Pixel-toestellen verscheept. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden, maar nog steeds erg weinig vergeleken met fabrikanten als Samsung, Apple en Huawei.

Jeronimo spreekt hier overigens over verscheepte toestellen, waardoor het uiteindelijk aantal verkochte toestellen waarschijnlijk iets lager ligt. Het is in ieder geval goed om te zien dat Google langzaam steeds meer smartphones weet te verkopen. Meer concurrentie is namelijk beter voor de innovatie. Toch heeft Google met de verkoop van 3,9 miljoen smartphones slechts een aandeel van zo’n 0,26 procent in handen. De smartphonemarkt is namelijk goed voor 1,5 miljard toestellen.

Om een goed voorbeeld te krijgen hoeveel groter andere fabrikanten zijn; Samsung en Apple verschepen in een week meer smartphones dan Google in een heel jaar. De verkoopcijfers van Google zullen de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog wel flink gaan stijgen. De Pixel-toestellen zijn namelijk alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Als Google zijn markt gaat uitbreiden zal dit een grote impact hebben op de verkoopcijfers.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *