Gebruik Smartphone In Houder Tijdens Rijden Niet Verboden

smartphone-autohouderHet gebruik van een smartphone tijdens het rijden is niet verboden, zolang de smartphone in een houder zit. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden beslist, nadat een automobilist in Sneek een boete van 239 euro kreeg voor het bedienen van zijn smartphone in een houder.

Volgens het gerechtshof heeft de wetgever ‘er bewust voor gekozen slechts het vasthouden van een telefoon te verbieden’. Iedereen die het hier niet mee eens is en het verbod wil uitbreiden tot het aanraken van een smartphone, moet zich volgens de rechter wenden tot de regelgever. Het bedienen van een smartphone, terwijl deze niet wordt vastgehouden, valt niet onder artikel 61a van het RVV.

Het is degene die een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig dat is uitgerust met een motor bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.

Blijkbaar is er nog veel onduidelijkheid over het gebruik van een smartphone in de auto. De eerder genoemde bestuurder stapte namelijk naar de rechter nadat hij een boete had gekregen van 239 euro. Hij was met zijn smartphone bezig die in een houder links van het stuur zat. De rechtbank Noord-Nederland ging mee in de stelling van het OM dat het aanraken van de telefoon gelijk staat aan het vasthouden ervan. Het Openbaar Ministerie wilde vervolgens echter weten of er een algemeen verbod geldt voor het aanraken van een smartphone, zelfs als deze in een houder zit. Dit blijkt nu dus niet het geval te zijn.

via [tankpro]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.