Giphy-functie Niet Meer Aanwezig In Instagram En Snapchat

giphy-logoOp dit moment is het niet meer mogelijk om gif-bestanden toe te voegen aan foto’s en video’s in Snapchat en Instagram. De samenwerking tussen de social media-apps en Giphy is tijdelijk uitgeschakeld, omdat er een racistisch gifje ontdekt is.

Gebruikers van Snapchat en Instagram kwamen een racistische gif tegen wanneer zij zochten op ‘crime’. Instagram-oprichter Kevin Systrom werd op de hoogte gesteld via Twitter, waarna de Giphy-functie al snel werd uitgeschakeld. Instagram liet de volgende reactie achter: “Dit soort inhoud verdient geen podium op Instagram. Tot de zaak is onderzocht schakelen wij de functie uit.” Ook Snapchat heeft de functie uitgeschakeld.

Instagram-giphy-racistisch-sticker

Een woordvoerder van Giphy laat weten dat de racistische gif vanwege een fout in het algoritme door het filter is gekomen. De sticker is uiteraard gelijk verwijderd en alle nieuwe gif-bestanden worden voortaan handmatig gecontroleerd door medewerkers. Giphy heeft zijn excuses aangeboden aan iedereen die zich beledigd voelt.

via [iphoned]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.