Samsung Galaxy S9+ Is Volgens iFixit Moeilijk Te Repareren

Samsung-Galaxy-S9+-iFixitiFixit is een bedrijf dat smartphones uit elkaar haalt om te kijken wat er in een toestel zit en hoe moeilijk of makkelijk de smartphone te repareren is. Deze week heeft iFixit de Samsung Galaxy S9+ opengemaakt en het bedrijf komt tot de conclusie dat Samsung’s nieuwe vlaggenschip-smartphone moeilijk te repareren is.

Het klinkt misschien vreemd, maar iFixit haalt apparaten uit elkaar om te zien hoe makkelijk het weer in elkaar gezet kan worden. Dit doet iFixit om gebruikers te helpen die zelf iets willen repareren. Gebruikers kunnen hiervoor reparatie-kits kopen en tutorials van iFixit volgen.

Uit de hands-on van de Samsung Galaxy S9+ blijkt dat een reparatie voor een gemiddelde hobby-reparateur een moeilijke klus zal worden. Met behulp van een warmte-apparaat is de achterkant nog vrij eenvoudig te verwijderen, maar de rest van de onderdelen zijn niet zo eenvoudig te verwijderen. Samsung heeft intern namelijk veel lijm gebruikt. Je kunt onderdelen dus niet simpelweg losmaken met een schroevendraaier.

iFixit geeft de Samsung Galaxy S9+ een score van 4 op een schaal van 10 punten, en dat is vrij laag. Het is dus verstandiger om een gebroken Galaxy S9+ op te sturen voor reparatie, inplaats van de smartphone zelf te repareren.

via [AW]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *