“Android-toestellen Evenaren Face ID Van Apple Pas in 2019”

Apple-Face-IDVolgens de fabrikanten Viavi Solutions, Finisar en Ams zal het nog zeker tot 2019 duren voordat Android-telefoons beschikken over 3D-gezichtsherkenning die zich kan meten met Face ID van Apple. De reden hiervoor is een tekort aan essentiële onderdelen.

Er zijn al verschillende Android-smartphones op de markt die zijn voorzien van 3D-gezichtsherkenning, maar deze toestellen maken geen gebruik van de sensors waarover de iPhone X beschikt. Volgens Bill Ong van Viavi “Gaat het de Android-fabrikanten veel tijd kosten om genoeg capaciteit veilig te stellen in de hele keten van toeleveranciers.” Viavi is de leverancier van de optische filters die nodig zijn voor de 3D-gezichtsherkenning.

Doordat Apple contracten heeft afgesloten voor honderden miljoenen dollars, heeft Apple zichzelf verzekerd van de benodigde onderdelen. Zo maakte Apple een deal met Finisar over de levering van vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSELs). Voor de deal betaalde Apple 390 miljoen dollar. Vanwege deze enorme deals is het lastig voor andere fabrikanten om deals af te sluiten.

Ong verwacht voor 2019 zeker twee nieuwe Android-smartphones met 3D-gezichtsherkenning, maar er zullen op dat moment slechts een beperkt aantal exemplaren beschikbaar zijn. Onderzoeksbureau Trendforce verwacht dat Huawei en Xiaomi nog voor het einde van dit jaar 3D-sensoren in de frontcamera’s van nieuwe smartphones zal verwerken. Maar ook deze toestellen zijn in 2018 slecht beperkt beschikbaar.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.