Apple Boekt Recordcijfers In Beste Eerste Kwartaal Ooit

Apple iPhone XAfgelopen kwartaal was voor Apple het beste eerste kwartaal van een jaar ooit. Apple wist meer iPhones te verkopen dan de jaren daarvoor en de gemiddelde prijs van de iPhones lag hoger dan voorheen.

Voor Apple is het vierde kwartaal van het jaar altijd het meest succesvol, maar het is interessant om te zien dat Apple het ook steeds beter doet in andere kwartalen. Zo wist Apple in Q1 2018 meer dan 52,2 miljoen iPhones te verkopen. Dit is iets meer dan de 50,8 miljoen toestellen in de eerste drie maanden van 2017, maar de gemiddelde prijs ligt een stuk hoger, waardoor Apple een stuk meer winst wist te maken.

Door een hogere gemiddelde prijs van 728 euro kwam de uiteindelijke winst uit op een veel hoger bedrag. Een jaar geleden lag de gemiddelde prijs van een iPhone op ongeveer 655 euro. De stijging in prijs is uiteraard te wijten aan de duurdere iPhone X. De uiteindelijke omzet en winst komt neer op 61,1 miljard dollar en 13,8 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2017 noteerde Apple een omzet van 52,9 miljard dollar en een winst van 11 miljard dollar.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.