Telegram Definitief Geblokkeerd In Rusland

telegramEen rechtbank in Rusland heeft besloten de chat-app Telegram definitief te blokkeren in het land. Dit besluit is genomen nadat Telegram heeft aangegeven dat ze de decryptiesleutel niet zullen afstaan aan de veiligheidsdiensten van Rusland.

De telecomwaakhond Roskomnadzor vroeg een week geleden aan de rechtbank om Telegram te blokkeren, omdat Telegram de decryptiesleutel niet wilde afstaan aan de veiligheidsdiensten van Rusland. Met de decryptiesleutel krijgen instanties toegang tot versleutelde berichten van Telegram.

Volgens Telegram-oprichter Pavel Durov is de privacy van de gebruikers te belangrijk en daarom zal het bedrijf de decryptiesleutel niet afstaan. Voor veel mensen was de extra bescherming van de privacy juist de reden om over te stappen op Telegram. Durov geeft aan dat hij het hier niet bij laat zitten en dat Telegram ingebouwde systemen zal gebruiken om de blokkade te omzeilen. Hij kan echter niet garanderen dat iedereen toegang tot Telegram kan behouden.

In Rusland telt Telegram ongeveer 9,5 miljoen gebruikers. Wereldwijd maken meer dan 200 miljoen mensen gebruik van de chat-app.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *