EMUI 9.0 Blokkeert Launchers Van Derde Partijen Op Huawei-smartphones

emui-9-huaweiHuawei laat Chinese gebruikers niet langer toe om een Launcher van een derde partij te gebruiken. Sinds EMUI 9.0 is het niet meer mogelijk om launchers als Nova Laucher of Apex launcher te activeren.

Normaal is het op Android-smartphones mogelijk om een Launcher te installeren om zo een ander uiterlijk/schil weer te geven. Op Huawei-toestellen kun je in de instellingen van je telefoon zelf een andere launcher kiezen, maar in China is dit niet langer mogelijk. Chinese gebruikers die in de instellingen een geïnstalleerde launcher-app willen activeren zien vanaf nu de launcher in het grijs staan.

Huawei heeft in een reactie aangegeven dat het bedrijf launchers van derden vanwege “veiligheidsoverwegingen” niet langer toelaat in China. De launchers worden geblokkeerd sinds EMUI 9.0, dat is gebaseerd op Android 9.0 (Pie). De blokkade is alleen aanwezig op toestellen die zijn bedoeld voor de Chinese markt. Het is onduidelijk of Huawei plannen heeft om de blokkade in de toekomst in meer landen uit te rollen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.