“ZTE Verliest Mogelijk Google Android-licentie”

ZTEDe Verenigde Staten heeft een verbod aan bedrijven opgelegd, waardoor bedrijven niet langer componenten aan de Chinese fabrikant ZTE mogen leveren. Dit verbod kan er ook voor zorgen dat ZTE geen Android met Google-apps meer op zijn smartphones mag installeren. ZTE is momenteel in gesprek met Google.

Volgens een bron van Reuters zijn Google en ZTE er nog niet over uit of het gebruik van Android door ZTE zal veranderen. Een totaalverbod van Android is waarschijnlijk niet mogelijk, omdat Android open-source is, maar ZTE installeert ook de apps en diensten van Google, zoals de Play Store, op de smartphones van het bedrijf. Waarschijnlijk mag ZTE deze apps niet meer gebruiken. ZTE zal hierdoor een alternatief moeten bedenken. Google en ZTE hebben niet gereageerd.

De Verenigde Staten heeft de handelsbeperking opgelegd, omdat ZTE zich niet heeft gehouden aan opgelegde disciplinaire maatregelen. De handelsbeperking is opgelegd nadat ZTE producten leverde aan Iran en daarmee sancties van de VS omzeilde. Amerikaanse bedrijven mogen zeven jaar lang geen componenten leveren aan ZTE.

Ook zou de Federal Communications Commission werken aan nieuwe maatregelen die de invloed van Chinese merken als ZTE en Huawei op de Amerikaanse markt verder moet beperken. De FCC wil geen geld uit het FCC Universal Service Fund naar bedrijven sturen die ‘een bedreiging vormen voor de integriteit van de communicatienetwerken’.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.