“Huawei Werkt Aan Alternatief Voor Android”

HuaweiVolgens bronnen van de South China Morning Post werkt Huawei aan een alternatief voor Android. Huawei zou al een aantal jaren bezig zijn om het systeem te perfectioneren. Het nieuwe besturingssysteem is een back-up plan vanwege de spanningen tussen China en de Verenigde Staten.

De Amerikaanse overheid lijkt de aanval te hebben geopend op Chinese techbedrijven. Zo mogen Amerikaanse bedrijven de komende jaren geen onderdelen meer leveren aan de Chinese fabrikant ZTE en hangt Huawei eenzelfde verbod boven het hoofd. Volgens een anonieme bron werkt Huawei om deze reden hard aan een eigen besturingssysteem voor de smartphones van het bedrijf.

Huawei zou al in 2012 zijn begonnen met het ontwikkelen van het besturingssysteem. Het besturingssysteem zou naast smartphones ook geschikt zijn voor tablets en computers. Huawei wil het systeem momenteel nog niet gebruiken, omdat het niet is ontworpen als concurrent van Android. Het is meer een strategische investering mocht het noodlot toeslaan.

Zhao Ming, voorzitter van dochterbedrijf Honor laat weten dat het “een kwestie van capaciteit en noodzaak” is. Huawei zou “geen plannen hebben om in de nabije toekomst een eigen besturingssysteem uit te brengen”, omdat er “actief samengewerkt wordt met Google”.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Marco zegt:

    Als dit een gesloten systeem wordt – zoals iOS naadloos op Apple’s hardware aansluit – ben ik zeer geïnteresseerd. Maar misschien is dat wishful thinking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *