Google Lanceert Tweede Bèta Android P

Android-PGoogle heeft de tweede stabiele bèta van Android P uitgebracht. In de nieuwe bèta zijn de API’s definitief, waardoor ontwikkelaars nu aan de slag kunnen met het geschikt maken van hun applicaties.

Voor de officiële lancering van een nieuwe Android-versie brengt Google altijd een aantal bèta-versies uit, zodat ontwikkelaars alvast met de software aan de slag kunnen. De eerste bèta van Android P verscheen al in maart, maar deze versie was nog lang niet stabiel. In mei verscheen de tweede bèta die al een stuk stabieler was, alhoewel Google dit de eerste officiële bèta noemde. Nu heeft Google de tweede officiële bèta vrijgegeven.

De belangrijkste wijziging is dat in de tweede bèta de zogenaamde API’s (Application Programming Interface) definitief zijn. Ontwikkelaars kunnen API’s gebruiken om snel en efficiënt bepaalde functionaliteit uit Android op te roepen. In Android P zitten verschillende nieuwe mogelijkheden die ontwikkelaars dankzij de definitieve API’s nu kunnen integreren in hun applicaties.

We verwachten de komende weken nog twee nieuwe bèta-versies. In augustus zal Android P waarschijnlijk officieel worden uitgebracht.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.