Xiaomi Groeit Snel Op Smartphonemarkt

Xiaomi-Mi-8-Explorer-Edition-achtergrondXiaomi heeft deze week de Xiaomi Mi 8 aangekondigd, en we gaan ervan uit dat de smartphone net als alle andere smartphones van het bedrijf weer goed zal verkopen. Gartner heeft zojuist de kwartaalcijfers van de totale smartphonemarkt bekend gemaakt, waaruit we kunnen opmaken dat Xiaomi opnieuw flink gegroeid is.

Op de onderstaande afbeelding zien we een vergelijking tussen de cijfers van de smartphonemarkt in het eerste kwartaal van 2018 met die van het eerste kwartaal uit 2017. De smartphonemarkt is slechts een klein beetje gegroeid, ten opzichte van een jaar eerder. Namelijk met 1,3 procent. Als we kijken naar de cijfers van de individuele merken valt op dat Xiaomi de snelst groeiende fabrikant is.

gartner-smartphone-sales-2018-q1

Xiaomi was een jaar geleden goed voor 3,4 procent van de markt, maar heeft nu een marktaandeel van 7,4 procent in handen. De verschillen bij Samsung, Apple, Huawei en OPPO zijn lang niet zo groot. De marktaandeel van Apple en Huawei is iets gestegen, terwijl de marktaandeel van Samsung en OPPO iets is gedaald.

Naar verwachting zal Xiaomi de komende kwartalen alleen nog maar meer marktaandeel van andere fabrikanten afsnoepen. Steeds meer mensen horen namelijk positieve berichten over Xiaomi en het merk is op steeds meer markten actief. De introductie van toestellen als de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition zal hier uiteraard ook aan bijdragen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.