Xiaomi Introduceert Mi 8-vlaggenschip Met In-display Vingerafdrukscanner

Xiaomi-Mi8Xiaomi heeft zojuist de opvolger van de Xiaomi Mi 6 geïntroduceerd. De opvolger krijgt de naam Mi 8, om de achtste verjaardag van het bedrijf te vieren. In totaal worden drie uitvoeringen van de nieuwe smartphone op de markt gebracht, namelijk de Xiaomi Mi 8, de Mi 8 SE en de Mi 8 Explorer Edition.

Laten we beginnen met de Xiaomi Mi 8, de standaard uitvoering van de smartphone. De Mi 8 beschikt onder andere over een 6,21-inch AMOLED-scherm van Samsung met een resolutie van 1080 x 2248 pixels. Helaas is het scherm wel voorzien van een notch aan de bovenkant. Intern vinden we een Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen, 64GB, 128GB of 256GB opslagruimte, een 12 megapixel dual-camera met 4-axis optische beeldstabilisatie en dual-pixel autofocus aan de achterkant en een 20 megapixel selfie-camera. Aan de achterkant vinden we een vingerafdrukscanner.

xiaomi-mi-8-kleuren

Xiaomi heeft ook een goedkopere uitvoering aangekondigd onder de naam Xiaomi Mi 8 SE. De Mi 8 SE beschikt over een 5,88-inch AMOLED-scherm, een Snapdragon 710-processor, 4GB of 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een 20 megapixel selfie-camera en een 12MP + 5MP dual-camera aan de achterkant.

Xiaomi-Mi8-SE

Naast een goedkopere versie heeft Xiaomi ook een nog krachtigere uitvoering gepresenteerd. Het meest opmerkelijke aan de zogeheten Mi 8 Explorer Edition is de in-display vingerafdrukscanner. Tot nu toe had alleen Vivo een smartphone met een vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Ook de transparante achterkant valt op, samen met de zeer krachtige interne hardware. Intern vinden we namelijk 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Ook is de smartphone voorzien van een infrarood-sensor en een camera voor het ontgrendelen met een 3D-scan van het gezicht.

Xiaomi-Mi8-Explorer-Edition

Prijzen Xiaomi Mi 8, SE en Explorer Edition
De Xiaomi Mi 8 verschijnt 5 juni in China op de markt en krijgt een adviesprijs mee van 360 euro (64GB), 400 euro (128GB) en 440 euro (256GB). De Xiaomi Mi 8 SE is verkrijgbaar vanaf 8 juni en kost 240 euro (4GB werkgeheugen) of 267 euro (6GB werkgeheugen). De Xiaomi Mi 8 Explorer Edition met 8GB werkgeheugen moet voor omgerekend 494 euro over de toonbank gaan, maar een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.