TSMC Begint Commerciële Productie 7nm-chips

TSMCC. C. Wei, chief executive officer van TSMC, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf is begonnen met de commerciële productie van 7nm-chips. Eind 2019 of begin 2020 wil het bedrijf beginnen met de productie van 5nm-chips.

Dit jaar zal TSMC volgens Wei meer dan 50 verschillende 7 nm-chipontwerpen naar de tape-outfase brengen. Dit is de laatste fase in het ontwerpproces voor de productie van engineering samples. TSMC heeft al van 20 klanten productieorders binnen voor 7 nm, waaronder AMD, Qualcomm en Nvidia. De meeste van deze bestellingen kunnen in de eerste helft van 2019 worden voltooid.

TSMC werkt ook aan een tweede versie van het 7nm-proces die gebruik maakt van extreem ultraviolet. Deze nieuwe methode is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar gereed voor risicoproductie.

Als laatste heeft TSMC aangegeven tot 25 miljard dollar te willen investeren in de productie van 5nm-chips. Hiervoor is een nieuwe fabriek, genaamd Fab 18, opgezet. Later zal dezelfde fabriek werken aan de 3-nanometerproductie.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.