Verkoopcijfers Samsung Galaxy S9 Stellen Teleur

samsung-galaxy-s9-kleurenSamsung verwacht dat het Zuid-Koreaanse bedrijf in het tweede kwartaal de minste groei in meer dan een jaar tijd zal noteren. De tegenvallende cijfers zijn onder andere te danken aan de teleurstellende verkoop van de Samsung Galaxy S9.

De chipdivisie doet het erg goed, maar de resultaten van de smartphoneverkoop valt tegen. Zo verkocht dr Galaxy S9 bijvoorbeeld minder goed dan de iPhone X, de vlaggenschip-smartphone van Samsung’s grootste concurrent. Ook denken analisten dat de Galaxy S9 minder goed gaat verkopen als de Galaxy S8 in het eerste verkoopjaar.

In de periode van april tot juni verwacht Samsung een groei van het operationele resultaat van iets meer dan 5 procent, tot 14,8 biljoen won (11,5 miljard euro). De kleine groei heeft naast de tegenvallende verkoop van de Galaxy S9 ook te maken met de lastige Chinese markt, waar Chinese fabrikanten zoals Huawei oppermachtig zijn. Zo was Huawei in het eerste kwartaal van dit jaar goed voor 22,5 procent van de Chinese markt. Samsung moest het doen met 1,3 procent.

Met de chipproductie van Samsung gaat het wel erg goed. Deze divisie is goed voor ongeveer een derde van Samsung’s omzet. In de chipdivisie verwacht Samsung in het tweede kwartaal een groei van ongeveer vijftig procent naar 12,5 biljoen won of 9,5 miljard euro.

via [rtlz]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *