Instagram Gaat Locatiegegevens Delen Met Facebook

InstagramTwee weken geleden stapten de twee oprichters van Instagram op. De strategische visies van de topmannen van Instagram en die van Facebook passen niet samen. Mogelijk is het nieuwste besluit van Facebook de druppel geweest, aangezien het bedrijf nu de locatiegegevens van Instagram wil delen met Facebook.

Jane Manchun Wong ontdekte aanwijzingen in een nieuwe Instagram-versie voor een functie waarbij locatiegegevens van Instagram worden gedeeld met Facebook. Waarschijnlijk wil Facebook de locatie van de gebruikers weten om zo gerichtere advertenties en relevante inhoud te kunnen tonen.

Met de functie die Facebook momenteel nog test wordt je exacte gps-data verzameld door Instagram, ook wanneer je de app niet gebruikt. Deze gegevens worden vervolgens doorgegeven aan Facebook, waardoor Facebook een gedetailleerde kaart in beeld kan brengen met daarop de locaties van de Instagram-gebruikers.

Facebook laat in een reactie weten dat het bedrijf geen wijzigingen heeft aangebracht aan de locatie-instellingen en dat het wel vaker werkt aan bepaalde ideeën die uiteindelijk soms niet getest of gelanceerd worden. Ook deelde Facebook mee dat Instagram op dit moment nog geen locatiegeschiedenis opslaat.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.