HTC Introduceert “Blockchain-smartphone” Exodus 1

HTC-Exodus-1Geruchten over een blockchain-smartphone van HTC gaan al maanden rond, maar nu heeft het Taiwanese bedrijf de smartphone officieel aangekondigd. De zogeheten HTC Exodus 1 is vooral gemaakt voor handelaars in cryptocurrency.

De HTC Exodus 1 verschijnt in december op de markt in onder andere Nederland. Mensen die de smartphone bestellen via de officiële website krijgen de smartphone voor het einde van dit jaar in huis. Afrekenen voor de smartphone doe je niet met euro’s maar met bitcoin. De HTC Exodus 1 kost 0,15 bitcoin, dat op dit moment neerkomt op ongeveer 850 euro.

Qua specificaties is de Exodus 1 vrijwel identiek aan de HTC U12 Plus. Zo beschikt de smartphone over een 6-inch HD+ lcd-scherm, een Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een 12MP + 16MP dual-camera aan de achterkant, een 8MP + 8MP dual-camera aan de voorkant, een 3500mAh accu, een waterdichte behuizing (IP68) en Edge Sense 2.0.

Toch zijn er wat verschillen te vinden. Zo heeft de Exodus 1 een afgesloten softwareomgeving, waarin je veilig je cryptovaluta en andere persoonlijke gegevens kunt opslaan. Hackers kunnen hierdoor geen toegang krijgen tot je bitcoin of ethereum. Voor cryptohandelaars is dit systeem een stuk veiliger dan de standaard ‘wallet’-apps.

Ook heeft HTC een ‘social key recovery’ ontwikkeld, voor het geval iemand je Exodus 1 steelt of wanneer je de smartphone kwijtraakt. Dankzij deze ‘social key recovery’ ben je niet gelijk de toegang tot je cryptovaluta kwijt. Je kunt namelijk drie tot vijf vrienden of familieleden die je vertrouwt opgeven, die allemaal een stukje van jouw cryptowallet krijgen. Wanneer je deze vrienden samenbrengt krijg je de volledige code terug en dus weer toegang tot je investeringen.

HTC-Exodus -1-smartphone

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.