Cat Introduceert Robuuste Cat S61

Cat-S61Vlak voor de start van de Mobile World Congress heeft Cat een opvolger van de Cat S60 aangekondigd. De zogeheten Cat S61 is net als zijn voorganger erg robuust, waardoor de smartphone ideaal is voor vakmensen. Ook is de smartphone uitgerust met een FLIR thermische camera, ingebouwde laserondersteunde meettechnologie en een luchtkwaliteitmeter.

De Cat S61 is geen gewone smartphone. De smartphone is namelijk voorzien van allerlei technische snufjes voor bouwvakkers, een extra grote accu en een zeer sterke waterdichte behuizing met MIL Spec 810G-certificering.

Zo is de Cat S61 onder andere uitgerust met een verbeterde FLIR thermische camera met een tempratuurbereik tot 400 graden Celsius. De resolutie van deze camera is verhoogd van VGA naar HD. De thermische camera kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor diagnostiek en bewaking van materiaal of machines met een hoge temperatuur. Dankzij ingebouwde laserondersteunde meettechnologie is het ook mogelijk om met de Cat S61 tot 10 meter afstand metingen te doen en oppervlaktes te berekenen.

Cat-S61-smartphone

Cat heeft ook een Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis ingebouwd. Deze sensor waarschuwt gebruikers voor schadelijke stoffen die veel voorkomen in verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. Door op tijd een waarschuwing te geven hebben gebruikers de tijd om actie te ondernemen, door bijvoorbeeld de ventilatie te verbeteren of pauze te nemen.

De Cat S61 beschikt verder over een 5,2-inch FHD-scherm, een 2,2GHz Snapdragon 630-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant en een 4500 mAh accu. De smartphone draait op Android Oreo.

De Cat S61 zal in het tweede kwartaal van 2018 op de markt verschijnen met een adviesprijs van 899 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.