Deze Smart Home Producten Gebruiken Wij Steeds Vaker

Smart-HomeEen huis van vandaag ziet er heel anders uit dan een huis van bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Dit komt omdat we ons huis steeds meer volstoppen met technische apparatuur, waaronder zogeheten Smart Home producten. De afgelopen jaren Samsung, Amazon en vele andere fabrikanten actief bezig om Smart Home producten op de markt te brengen. De markt voor deze producten is sindsdien enorm gegroeid.

Smart Home apparatuur bestaat uit producten die dankzij slimme functies vaak een stuk eenvoudiger te bedienen zijn. Ook kunnen Smart Home producten tegenwoordig met elkaar communiceren, zodat verschillende Smart Home producten via één apparaat te bedienen zijn. De categorie “Smart Home” is echter heel breed. Zo kun je tegenwoordig in elke kamer van je huis wel een Smart Home product plaatsen die allemaal een ander doel hebben. Veel van deze producten kun je kopen bij de bekende webwinkel Coolblue.

Er zijn een aantal Smart Home producten die duidelijk populairder zijn dan de rest. Zo zien we in steeds meer huishoudens bijvoorbeeld slimme verlichting. Denk hierbij aan de populaire Hue-verlichting van Philips. De Hue-lampen zijn te bedienen via een smartphone en kunnen automatisch geactiveerd worden zodra je thuiskomt. Daarnaast is het mogelijk om duizenden verschillende kleuren weer te geven, om de ideale sfeer te creëren. De slimme verlichting is tegenwoordig overal te gebruiken, waaronder de slaapkamer, de badkamer en de tuin.

Een ander slim product die we steeds vaker tegenkomen zijn slimme speakers. Google, Amazon en Apple zijn bekende spelers op deze markt, omdat alle drie de fabrikanten een eigen slimme assistent hebben. Via de slimme speakers kun je spraakcommando’s geven aan deze assistent. Je kunt de slimme speaker koppelen aan andere Smart Home producten, zodat je via spraakcommando’s ook de andere producten in je huis kunt bedienen. Een slimme speaker is daarom essentieel voor huishoudens met veel Smart Home producten.

Een slimme deurbel hoort ook in de lijst met meest gebruikte Smart Home producten. Een slimme deurbel is uitgerust met een camera, zodat je op je smartphone of ander apparaat kunt zien wie er aan de deur staat. Dit kan in sommige gevallen zelfs wanneer je niet thuis bent. Daarnaast is een slimme deurbel uitgerust met een speaker en microfoon, zodat je een boodschap kunt doorgeven zonder de deur te openen.

Iedereen wil het energieverbruik in een huishouden natuurlijk graag beperken en gelukkig kan dit tegenwoordig heel eenvoudig via een slimme thermostaat. Dankzij een slimme thermostaat kun je met je smartphone de temperatuur per kamer instellen. Je kunt precies aangeven om welke tijden je huiskamer of slaapkamer een bepaalde temperatuur moet hebben. De thermostaat weet wanneer je wel of niet thuis bent en past daarop de temperatuur aan. Op deze manier verspil je nooit energie. Als je wilt kun je via de smartphone de kachel alvast aanzetten wanneer je onderweg bent naar huis, zodat je gelijk de ideale temperatuur in je huiskamer hebt.

Veel mensen hebben wel eens wat gehoord over de eerder genoemde producten, maar we vergeten al snel hoeveel slimme producten we tegenwoordig eigenlijk in huis hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan gordijnen die vanzelf openen, of een douchekop die via verlichting aangeeft dat het water warm is. Ook weegschalen, tandenborstels en koelkasten worden steeds slimmer. Naar verwachting kunnen alle technische apparaten in een huishouden dankzij ‘Internet of Things‘ in de toekomst met elkaar communiceren, met als doel het leven in huis aangenamer en veiliger te maken.

Welke Smart Home producten gebruiken jullie? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *