“Huawei Werkt Aan High-end Tablet Met Eigen Besturingssysteem PadOS”

Apple heeft met de iPad de tabletmarkt grotendeels in handen, met Samsung als vrijwel de enige concurrent. Mogelijk krijgt Apple er binnenkort echter een nieuwe concurrent bij, want de Chinese fabrikant Huawei zou werken aan een high-end MatePad-tablet die draait op het eigen besturingssysteem ‘PadOS’. De nieuwe tablet moet gaan concurreren met de iPad Pro.

Wanneer je opzoek bent naar een mid-range tablet heb je eigenlijk alleen de keuze uit de iPad of Galaxy Tab S6 Lite. Bij high-end tablets heb je de keuze uit de iPad Pro en Galaxy Tab S7(+). Huawei heeft ook een aantal krachtige tablets, maar deze zijn minder interessant geworden omdat de Play Store Services ontbreken. De Chinese fabrikant zou nu echter werken aan een high-end tablet met een nieuw besturingssysteem, die de naam PadOS heeft gekregen.

Volgens een bericht op de Chinese website Weibo krijgt de nieuwe MatePad een 12,9-inch OLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid en hele dunne schermranden. De tablet heeft een metalen behuizing en draait op ‘PadOS’. PadOS zou Huawei’s eigen besturingssysteem voor tablets zijn. Details over PadOS hebben we nog niet.

De tablet zal worden aangestuurd door een HiSilicon Kirin 9000-chipset. Deze chipset moet krachtig genoeg zijn om te kunnen concurreren met de high-end tablets van Samsung en Huawei. Het is nog onduidelijk wanneer Huawei de nieuwe tablet wil introduceren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.