Steeds Meer Nederlanders Verlaten Facebook

FacebookIn 2018 stopten ongeveer 640.000 Nederlanders met Facebook. Dit is een flinke daling van ongeveer 6 procent. Volgens socialemediadeskundige Sonja Loth zal Facebook de komende jaren echter nog meer Nederlandse gebruikers verliezen.

Volgens Loth is de verklaring voor het vertrekken van meer gebruikers in de komende jaren eenvoudig. Wanneer een grote groep gebruikers eenmaal is vertrokken hebben de overgebleven gebruikers minder mensen om mee te praten. Daardoor is de verleiding om ook met Facebook te stoppen groter. Loth verwacht daarom dat de daling volgend jaar kan versnellen tot 9 procent.

Facebook is de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws geweest. Zo staat er veel nepnieuws op Facebook en is het privacybeleid bij het bedrijf verre van perfect. Vooral jongeren besluiten om over te stappen op bijvoorbeeld Instagram, dat overigens ook in handen is van Facebook.

Toch ligt Facebook niet wakker van deze daling in Nederland. Facebook is nog altijd enorm groot en blijft wereldwijd nog gewoon doorgroeien. Zo telde Facebook een jaar geleden wereldwijd 2,1 miljard gebruikers, maar dit aantal is nu gegroeid tot meer dan 2,3 miljard gebruikers. Wel besteden gebruikers minder tijd door op Facebook.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.