Bedrijf Achter YotaPhone Met Twee Schermen Is Failliet

YotaPhone 2De Russische fabrikant Yota is failliet verklaard. Yota heeft in het bestaan van het bedrijf verschillende versies van de YotaPhone op de markt gebracht. De YotaPhone viel op omdat de YotaPhone aan de achterkant van de smartphone was voorzien van een extra e-ink scherm.

Het faillissement is te danken aan een dispuut met leverancier Hi-p Electronics. Hi-p Electronics is verantwoordelijk voor het leveren van de e-ink schermen, maar er werden minder schermen door Yota afgenomen dan was afgesproken. Daarom wilde Hi-p Electronics 126 miljoen dollar zien, een bedrag die Yota niet kon betalen. Daarom spande Hi-p Electronics een rechtszaak aan, waarna Yota een faillissement aanvroeg.

De eerste YotaPhone verscheen in 2013 op de markt. Later introduceerde Yota de YotaPhone 2 en de YotaPhone 3. Alle drie de toestellen zijn uitgerust met een secundair e-ink scherm aan de achterkant. Met dit scherm kun je bijvoorbeeld teksten lezen of notificaties bekijken zonder dat hiervoor veel energie vereist is.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.