Huawei Mate X Verschijnt In September Op De Markt

huawei-mate-xHuawei heeft bekendgemaakt dat de opvouwbare Huawei Mate X in september op de markt zal verschijnen. De Chinese fabrikant stelde de lancering eerder uit omdat Huawei meer test wil uitvoeren nadat er verschillende problemen op waren gedoken bij de concurrerende smartphone, de Samsung Galaxy Fold.

Huawei zag dat de Galaxy Fold van Samsung negatief in het nieuws kwam nadat het scherm van verschillende testexemplaren binnen enkele dagen brak. Samsung moest de officiële lancering van de smartphone daarom uitstellen zodat het bedrijf de problemen eerst kon oplossen. Huawei wil vergelijkbare situaties voorkomen en besloot daarom vroegtijdig om de lancering van de Mate X uit te stellen. Huawei wil namelijk extra tests uitvoeren om een succesvolle lancering te garanderen. Daarnaast zou de markt nog niet klaar zijn voor een 5G-toestel.

De lancering zal op zijn laatst plaatsvinden in september, maar het is ook mogelijk dat we de smartphone al voor september op de markt zien verschijnen. Of de Mate X ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn weten we nog niet. Huawei wil de smartphone namelijk eerst uitbrengen in landen die al gebruikmaken van een 5G-netwerk. In Nederland doen we al wel de nodige tests met 5G, maar een landelijk 5G-netwerk lijkt nog ver weg.


via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.