Koop je wel eens iets met je smartphone? Dan moet je dit weten!

mobiel-shoppenWebwinkels zijn er in alle soorten en maten. Van grote namen als Bol.com en CoolBlue tot kleinere webshops die hele specifieke of bijzondere producten verkopen. Kopen via de smartphone wordt ook steeds makkelijker, en juist die toenemende populariteit zorgt er voor dat het steeds belangrijker is om maatregelen te nemen.

Eventjes in de pauze van je werk, in het openbaar vervoer, lekker op de bank of voor het slapengaan: met het enorme aanbod aan producten die je online kan kopen zal je niet de eerste zijn die af en toe eens een kijkje neemt om te zien of er nog aanbiedingen zijn. Dankzij alle betaalapps en mobiele websites is iets kopen via je smartphone makkelijker dan ooit. Sterker nog: uit cijfers van het Ruigrok NetPanel bleek dat 53 procent van de Nederlandse jongeren in 2018 online iets had gekocht via hun smartphone. Ongeveer eenzelfde percentage aan jongeren denkt dat binnen vijf jaar hun smartphone hun belangrijkste platform zal worden.

Als jij bij dat percentage online shoppers hoort, is het belangrijk om je te wapenen tegen de trucs van webshops die gretig gebruik maken van de populariteit van hun producten en aanbiedingen. Deze webwinkels doen er alles aan om te verkopen en geld te verdienen. Een van de manieren om dat te doen is door je koopgedrag te voorspellen en erop in te spelen.

Een goed voorbeeld zijn aanbiedingen die worden aangeboden door bijvoorbeeld reisbureaus, sites voor vliegtickets of boekingssites. Iedereen heeft zijn eigen trucs om op de voordeligste manier een ticket of hotel te boeken, maar al ruim voordat je prijzen van tickets gaat checken is het belangrijk om bepaalde maatregelen te nemen om te voorkomen dat je in de val van de webshops trapt.

Een van de belangrijkste maatregelen als je met een android smartphone koopt, is een vpn android. Wie zo’n vpn-verbinding gebruikt, zorgt ervoor dat hij of zij onzichtbaar blijft voor webshops, omdat je eigenlijk je eigen netwerk creëert. Je blijft onder de radar, en daardoor kunnen de algoritmen van de webwinkels niet zien wie de klant is, waar hij of zij eerder op heeft gezocht en wat voor producten dus interessant zijn voor deze consument.

Want zo werken webwinkels. Aanbiedingen kunnen nog zo mooi lijken, op het moment dat een webshop begint te zien wat voor producten jij interessant vindt, of als je verschillende malen bent teruggekeerd op de website voor een vliegticket naar een bepaalde bestemming, word je een prooi. Waar een ticket of product in eerste instantie nog zo voordelig leek, kan ditzelfde product een paar dagen of zelfs uren later ineens een paar tientjes duurder zijn – en alleen voor jou, omdat je gemonitord wordt als mogelijke klant.

Laat webwinkels geen informatie of data over je opslaan. Blijf onzichtbaar, en profiteer optimaal van hun aanbiedingen zonder dat ze die later kunnen aanpassen aan je koopgedrag. Want deze webwinkels kunnen dan slim zijn met hun verkooptrucs, met de juiste instrumenten en tools ben jij als klant slimmer.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.