Huawei Vraagt Patent Aan Voor Selfie-camera Onder Scherm

Oppo-camera-onder-schermSteeds meer fabrikanten lijken te werken aan een smartphone waarbij de selfie-camera onder het scherm is geplaatst. Zo zagen we onlangs al een OPPO-toestel met een “in-display” selfie-camera en is er nu een Huawei-patent opgedoken voor eenzelfde camera.

Onlangs toonde OPPO voor het eerst een prototype-smartphone met een selfie-camera die onder het scherm van de smartphone is geplaatst. Dit is mogelijk dankzij een laag op het scherm die het licht door laat. De kwaliteit zou iets minder zijn dan die van reguliere camera’s, maar softwarematige aanpassingen zouden ervoor zorgen dat de uiteindelijke fotokwaliteit niet achteruit gaat.

De Duitse website Winfuture schrijft nu dat Huawei een patent heeft ingediend voor zo’n camera. In het patent zien we een aantal beelden die tonen hoe de camera zit verwerkt in de gebruikersinterface.

Waarschijnlijk zullen volgend jaar de eerste smartphones met in-display selfie-camera op de markt verschijnen. Naast OPPO en Huawei komt Samsung waarschijnlijk ook met een dergelijke smartphone.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.