Asus ROG Phone 2 Is Eerste Smartphone Met Snapdragon 855 Plus-chipset

Qualcomm-Snapdragon-855-PlusQualcomm komt met een update voor zijn huidige vlaggenschip-chipset, de Snapdragon 855. De nieuwe chipset heet Snapdragon 855 Plus en is als eerste te vinden in de Asus ROG Phone 2.

De Snapdragon 855 Plus heeft een hogere kloksnelheid en tot 15 procent krachtigere gpu dan de reguliere Snapdragon 855. Hierdoor is de chipset vooral aantrekkelijk voor gamers. Dit is dan ook de reden dat Asus de chipset gebruikt voor zijn aankomende gaming-smartphone, de ROG Phone 2. De kloksnelheid van de Kyro 485-kern op de ‘oudere’ chipset is 2.84 GHz, terwijl die op de Plus-versie is geklokt op 2,96 GHz. Daarnaast moet de Adreno 640-gpu 15 procent betere prestaties leveren.

Qualcomm heeft aangegeven dat de nieuwe chipset speciaal is ontworpen om betere prestaties te leveren op het gebied van gamen. De eerste smartphone met de Snapdragon 855 Plus is de Asus ROG Phone 2. Op het internet zijn al een aantal foto’s opgedoken waarop de smartphone te zien is. De ROG Phone 2 krijgt onder andere een 120Hz-display. Asus zal de smartphone volgende week officieel introduceren.

Asus-ROG-Phone-2-photos

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.