Huawei Toont In-display Vingerafdrukscanner Voor LCD-scherm

vingerafdrukscannerSteeds meer smartphones zijn uitgerust met een zogeheten in-display vingerafdrukscanner, waarbij de vingerafdrukscanner zit verwerkt in het scherm. In-display vingerafdrukscanners zijn tot nu toe alleen aanwezig op smartphones met een AMOLED-scherm, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering is. Huawei heeft namelijk een in-display vingerafdrukscanner getoond die werkt met een LCD-scherm.

Tot nu te was een AMOLED-scherm een vereiste wanneer een fabrikant een in-display vingerafdrukscanner wilde plaatsen in een smartphone. De vingerafdrukscanner moet namelijk door het scherm kunnen kijken. Huawei liet tijdens de Huawei Developer Conference echter zien dat er wel mogelijkheden zijn. Het is nog onduidelijk hoe de technologie werkt, maar Huawei heeft aangegeven dat het bedrijf binnenkort al begint met de massaproductie van een smartphone die is uitgerust met een LCD-scherm en een in-display vingerafdrukscanner. Huawei werkt waarschijnlijk samen met de schermleverancier BOE.

Xiaomi heeft aangegeven ook interesse te hebben in LCD-schermen met een in-display vingerafdrukscanner, maar volgens dit bedrijf is het te optimistisch om binnenkort al een dergelijke smartphone te verwachten. Volgens Xiaomi verschijnt de eerste smartphone met deze technologie pas eind 2020.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *