Refurbished of Tweedehands Smartphone Kopen?

Samsung-Galaxy-S10-blauwEen smartphone is deze dagen vrijwel noodzakelijk, maar niet iedereen heeft het geld liggen om even een smartphone op te halen. Nu kun je natuurlijk een budget-smartphone kopen, maar er zijn ook manieren om krachtige high-end smartphones aan te schaffen voor een stuk minder dan de oorspronkelijke adviesprijs. In dit artikel leggen wij uit hoe dit mogelijk is.

Een “zo goed als” nieuwe smartphone kopen voor een paar honderd euro minder? Dit klinkt misschien gek, maar het is zeker niet onmogelijk. We spreken hier over zogenoemde refurbished telefoons. Dit zijn smartphones die zijn teruggebracht naar de winkel omdat er iets mis was met de hardware. Vaak is het onnodig om de smartphone gelijk in de afval te gooien, omdat het probleem vaak eenvoudig kan worden opgelost. Zo kan er bijvoorbeeld een probleem zijn met enkel de camera, de accu of het scherm. De winkel besluit daarom om het gebroken onderdeel te vervangen met een nieuw exemplaar, waarna de smartphone weer volledig naar behoren werkt. Om toch nog wat geld te verdienen gaat de smartphone opnieuw in de verkoop.

Uiteraard kan een winkel de smartphone niet meer als nieuw aanbieden, omdat de verpakking open is geweest en de hardware is vervangen. Het voordeel voor de consument is dat het bijbehorende prijskaartje lager is dan die van een gloednieuw toestel. Er is daarnaast verder niks mis met de smartphone en niemand zal zien dat je een toestel mee naar huis neemt die niet “100%” nieuw is.

Wil je nog minder geld uitgeven, dan kun je een tweedehands toestel kopen. Een tweedehands toestel is vaak nog een stuk goedkoper, maar de kans is groot dat de smartphone met gebruikerssporen komt. Tweedehands smartphones worden vaak online aangeboden voor zeer aantrekkelijke prijzen, maar deze toestellen komen zelden met garantie en je kunt niet altijd persoonlijk controleren of alles naar behoren werkt. De risico’s zijn dus groter, maar voor een vlaggenschip smartphone betaal je al snel slechts de helft van de nieuwprijs.

Hebben jullie wel eens een refurbished of tweedehands toestel aangeschaft?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *