Huawei: “HarmonyOS Nog Lang Niet Klaar Voor Smartphones”

HarmonyOS-HuaweiRen Zhengfei, de oprichter van Huawei, heeft laten weten dat HarmonyOS nog niet klaar is voor gebruik op smartphones. Het zal nog jaren duren om HarmonyOS geschikt te maken als besturingssysteem voor smartphones.

Huawei introduceerde kort geleden HarmonyOS, een besturingssysteem die op verschillende apparaten geïnstalleerd kan worden. Denk hierbij aan slimme TV’s, laptops en smarthome-apparaten. We gingen er ook van uit dat het systeem op smartphones geïnstalleerd kon worden als alternatief voor Android. Dit blijkt momenteel echter nog niet mogelijk.

Zhengfei heeft aangegeven dat HarmonyOS geïnstalleerd kan worden op smartwatches, televisies, geautomatiseerde industrie, entertainmentsystemen voor auto’s, smart tv’s en andere verbonden apparaten. Het zou echter nog jaren duren voordat het systeem ook geschikt is voor smartphones. Eerder gaf Huawei’s vice president Catherine Chen ook al aan dat HarmonyOS nog niet geschikt is voor smartphones. Kortom, de smartphones van Huawei blijven voorlopig waarschijnlijk gewoon op Android draaien.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.