“Huawei Krijgt Geen Nieuwe Handelslicentie In VS”

huawei_mate_30_pro-topDe handelsoorlog tussen de VS en het Chinese bedrijf Huawei is nog lang niet voorbij. Na de ingang van het handelsverbod heeft Huawei twee keer een tijdelijke handelslicentie gekregen, maar zoals het er nu naar uit ziet krijgt het bedrijf geen derde licentie.

Sinds het handelsverbod is ingegaan heeft Huawei twee keer een tijdelijke handelslicentie gekregen. De tweede licentie verloopt op 19 november 2019. De kans dat Huawei na deze datum nog zaken kan doen met Amerikaanse bedrijven lijkt steeds kleiner. Dit schrijft Bloomberg aan de hand van informatie van Rob Strayer, State Departments deputy assistant secretary of cyber policy. Als de VS inderdaad besluit om geen derde handelslicentie te geven lijkt dit het einde van Huawei-smartphones met Google-diensten.

Huawei Mate 30 zonder Google-diensten

Onlangs lanceerde Huawei de Mate 30-serie, maar vanwege de handelsoorlog met de VS ontbreken de belangrijke Google-diensten, zoals de Play Store, YouTube, Maps, Gmail en meer. Dit is een zeer groot minpunt en voor veel mensen (buiten China) een goede reden om de smartphone niet te kopen. Als alle Huawei-toestellen voortaan zonder Google-diensten op de markt worden gebracht kan dit een flinke impact hebben op de verkoopcijfers van het bedrijf.

Rob Strayer gaf in Brussel ook aan dat de impact nog groter kan worden, omdat de VS mogelijk maatregelen gaat nemen tegen bondgenoten die alsnog met Huawei in zee gaan. Het gaat hierbij om landen die bijvoorbeeld Huawei-apparatuur willen gebruiken in hun 5G-netwerken. Wat deze maatregelen kunnen zijn is onduidelijk.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.