Officieel: OnePlus Nord 2 Krijgt MediaTek Dimensity 1200-AI Processor

OnePlus en MediaTek hebben bekendgemaakt dat de OnePlus Nord 2 5G een Dimensity 1200-AI-processor krijgt. De aangepaste versie van MediaTek’s krachtigste chipset met 5G-modem heeft nieuwe AI-mogelijkheden gekregen.

OnePlus deelt regelmatig vlak voor de introductie van een nieuwe smartphone alvast wat informatie. Zo laat de fabrikant nu weten dat de Nord 2 5G een Dimensity 1200-AI processor krijgt. De Dimensity 1200-AI is een aangepaste versie van de Dimensity 1200, momenteel de krachtigste 5G-chipset van MediaTek. Volgens de bedrijven brengt de chipset onder andere AI-ondersteunende fotografie, displayverbeteringen voor een betere gebruikerservaring en snellere responstijden voor tijdens het gamen naar de OnePlus Nord 2 5G.

De chipset kan tijdens het fotograferen 22 verschillende scenario’s herkennen en hier de contrast en kleuren op aanpassen. Deze functie noemt OnePlus ‘AI Photo Enhancement’. Ook maakt de AI Video Enhancement-feature realtime live HDR-effecten mogelijk tijdens het filmen. Daarnaast kan de AI Resolution Boost feature de weergavekwaliteit van video’s in sociale media-apps upscalen naar HD-resolutie.

Eerder zijn al enkele details uitgelekt. Zo is de OnePlus Nord 2 5G te zien op de onderstaande afbeelding en zou de smartphone beschikken over een plat 6,43-inch scherm, een 50MP hoofdlens, een 32MP selfie-camera en een 4.500 mAh accu.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.