T-Mobile Nederland Voor 5,1 Miljard Euro Verkocht

De Nederlandse tak van T-Mobile is overgenomen door de investeringsfondsen Apax en Warburg Pincus. De bedrijven hebben een bedrag van 5,1 miljard euro op tafel gelegd. Na de overname blijven de merken T-Mobile, Tele 2, Simpel en Ben gewoon bestaan.

T-Mobile Nederland gaat van eigenaar wisselen. Moederbedrijf Deutsche Telekom en Tele 2 hebben de provider namelijk verkocht aan twee investeringsbedrijven. In een persbericht laat T-Mobile weten dat Apax en Warburg Pincus 5,1 miljard euro overhebben voor de overname. Volgens de bedrijven zal de overname geen impact hebben op de dienstverlening van de merken. Het doel blijft om T-Mobile te laten groeien.

Ook zijn Apax en Warburg Pincus van plan om sneller een glasvezelnetwerk voor T-Mobile op te zetten. T-Mobile loopt op dit moment achter op de vaste netwerken van concurrenten. Het doel is om de komende vijf jaar 1 miljoen huishoudens van het snellere glasvezel internet te voorzien. Om dit netwerk op te zetten gaan de bedrijven onder andere samenwerken met Delta Fiber.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.