Android blijft groeien ten koste van Apple

Android AppleDe nieuwe cijfers van IDC spreken boekdelen. Apple heeft te lijden onder de verdere opmars van ons favoriete platform: Android. Uit de kwartaalcijfers van IDC blijkt dat Apple 5% moet inleveren op zijn marktaandeel t.o.v. het eerste kwartaal in 2012. Android groeit daarentegen van 55% naar 69% in het eerste kwartaal van 2013.

Android profiteert van een aantal verschijnselen die o.a. crisis gerelateerd zijn. De stijgende populariteit van smartphones is al langere tijd aan de gang en ook bij de gsm generatie gaat langzamerhand iedereen eraan geloven. Echter lang niet iedereen heeft budget voor een high-end smartphone zoals een Galaxy S4 of een iPhone 5. Kijkende naar het budget smartphone segment dan kom je vrijwel altijd uit bij Android, Blackberry of Windows Phone.

Naast de budget smartphone is ook de drang toegenomen om in die populaire vrienden whatsapp groep te zitten of even je Facebook status te updaten. Ook hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een smartphone. Om te kijken of een smartphone wel of niet bevalt kom je ook snel weer bij het budget segment.

Zelf voorzie ik een stevige groei in het high-end segment wanneer alle vroege smartphone gebruikers kiezen voor meer kwaliteit.

stock apple

Bron: Google Stock 26-06-2013

Apple noteerde vandaag lager op de beurs, een trend die sinds het overlijden van Steve Jobs al gaande is.

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.