Motorola maakt zich op voor grootschalige campagne van Moto X smartphones

Motorola’s nieuwe vlaggenschiptoestel die van de zomer gelanceerd wordt is vandaag aan de campagne begonnen met een paginagrote advertenties.

motorola-advert-campaign

Motorola’s directeur Dennis Woodside zei eind mei dat de smartphone een ‘hero device’ is die het bedrijf weer op de kaart moet zetten. Het nieuwe toestel Moto X wordt een middenklasse toestel en zal draaien op Android 4.2.2. In diverse Amerikaanse kranten stelt het bedrijf met de advertentie dat het ‘de eerste smartphone is die je zelf kan ontwerpen’. Deze advertentie speelt in op het vaderlandslievende gevoel van Amerikanen, met de boodschap dat het toestel volledig ontworpen, ontwikkeld en in elkaar gezet is in de Verenigde Staten. Dit is tamelijk uniek want de assemblage van toestellen gebeurt over het algemeen in Azië.

Google wil met Motorola’s nieuwste toestel Moto X concurreren met de iPhone en de Samsung Galaxy S4. Dit willen ze doen met een aantal unieke aspecten, zo heeft Google onlangs patenten van Modu overgenomen. Hiermee kan het bedrijf zogenaamde modulaire telefoons maken. De Moto X kan zelf samengesteld worden. Vermoedelijk zit dit vooral in het aanpassen van het uiterlijk en softwarematige keuzes zoals ringtones en wallpapers, nog voordat het toestel in huis is. Daarnaast zou de Moto X zich onderscheiden met verschillende sensoren, die weinig batterij zullen gebruiken. De telefoon kan dan ‘voelen’ dat deze uit de zak van de gebruiker wordt gehaald om bijvoorbeeld automatisch de camera-app te starten. Ook als de smartphone zich in een auto bevindt, zal deze zich anders gedragen.

In het verleden heeft Motorola uitgebreid samengewerkt met Verizon in de Verenigde Staten. De Moto X zal het eerste Android toestel zijn dat apart wordt uitgezet naast de populaire Droid-serie. Het geeft aan dat Motorola zich in een nieuwe richting begeeft en deze graag wil promoten komende weken voor de lanceringsdatum van 1 augustus.

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.