Android gebaseerde oplossing brengt HUD GPS naar motorhelmen

Motorcycle-Helmet-with-Navigation

Men zou denken dat een oplossing als deze overbodig is, door de ontwikkeling van Google Glass die in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn. En er is de traditionele GPS dat u zou kunnen gebruiken op een motorfiets, maar het is niet ideaal. Want anders dan in een auto moet met het rijden op twee wielen echt de focus liggen bij het rijden op de weg. Als u een motorrijder bent die van lekker cruisen houdt, kan deze helm wel eens een uitkomst zijn.

De helm is in Rusland ontwikkeld door een groep ingenieurs. Het wordt een volledig GPS geintegreerde helm door gebruik te maken van HUD projectie op het vizier. Het eindproduct is over een jaar gepland. Gezien wat er nu al is, ziet het er veelbelovend uit.

De helm bevat namelijk twee 3000 mAh batterijen, heeft full color doorzichtig beeld welke reageert op invloeden van de kompas en gyroscoop. Daarnaast is er een lichtsensor en een voice control die samenwerkt met GPS en 4G LTE. Ze zijn gericht op Engels sprekende landen, daarna zullen ze in Europa en Azië gelanceerd worden. Als het eindproduct een hit wordt, is dit zeker het wachten waard.

Motorcycle-Helmet-with-Navigation2

Via: Phone Arena

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.