Galaxy Gear SmartWatch concept met flexibel scherm

Een video toont het Galaxy Gear concept dat ‘gebouwd’ is rondom bestaande Galaxy Gear patenten, geruchten en speculaties over de SmartWatch. De video is onofficiële 3D weergave van hoe de Samsung Galaxy Gear eruit kan gaan zien, gebaseerd op gelekte handelsmerk afbeeldingen. Het is dus niet officieel, maar het ontwerp komt wel van de werkelijke handelsmerken die Samsung ingediend heeft.

De Galaxy Gear SmartWatch is de eerste in zijn soort, want deze maakt gebruik van een flexibel scherm, die ons direct enthousiast maakt over de mogelijkheden. Er is verder hierover weinig bekend, maar enkele recente rapporten melden bevestigden een 1,6 inch 320×320 resolutie touchscreen scherm voor het (weg)vegen van updates. Verder komt er Android 4.2 Jelly Bean met Samsung’s gebruikelijke aanpassingen, dit zal aangedreven worden door een 1,5 Ghz Exynos 4 dual-core processor en 1 GB RAM. Er zijn zelfs meldingen over een ingebouwde luidspreker in de horloge gesp en een 2 megapixel camera.

Nu blijven het geruchten en er is nog weinig bekend over de daadwerkelijke functies van de telefoon. Het suggereert ook een 2-inch scherm van het horloge dat vergroot kan worden door het openvouwen naar een volledige 3.5-inch scherm. Maar het blijft een concept op basis van handelsmerk deponeringen en geruchten. Het idee spreekt echter wel tot de verbeelding. De flexibele smartphone van de toekomst die je altijd bij je draagt.

 
galaxy-gear-concept

De verwachting is dat Samsung de SmartWatch zal introduceren op 4 september in Berlijn, samen met de Galaxy Note 3 phablet. Nog een paar weken afwachten en dan zullen we zien wat er echt waar is van deze leuke geruchten.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.