Spotify Ontslaat 17 Procent Van Zijn Personeel

Spotify gaat 17 procent van zijn personeel ontslaan om kosten te besparen. Dit komt neer op ongeveer 1500 werknemers. In januari en juni van dit jaar werden ook al enkele honderden werknemers ontslagen.

Daniel Ek, de CEO van Spotify heeft laten weten dat het bedrijf in 2020 en 2021 veel heeft geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn team. In deze jaren kon Spotify namelijk profiteren van goedkoper kapitaal. Doordat de economie weer is veranderd moet Spotify nu echter een hoop mensen ontslaan.

“Ondanks onze inspanningen om de kosten het afgelopen jaar te verlagen, is onze kostenstructuur nog steeds te groot voor waar we moeten zijn”, aldus Daniel Ek.

De topman zegt dat het bestuur van Spotify heeft overwogen om kleinere ontslagrondes te houden in 2024 en 2025. Dit zou echter niet mogelijk zijn omdat het gat tussen de financiële doelstellingen en de huidige kosten te groot is. De nieuwe ontslagronde zorgt ervoor dat ongeveer 1500 mensen hun baan verliezen. In januari en mei van dit jaar werden al 600 en 200 werknemers ontslagen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.