Huawei Telt 580 Miljoen Actieve ‘Huawei Mobile Services’ Gebruikers

Huawei laat via een jaarverslag weten dat de HMS ‘Huawei Mobile Services’ maar liefst 580 miljoen actieve gebruikers telt. In totaal draaien meer dan 800 miljoen apparaten op Huawei’s eigen besturingssysteem HarmonyOS.

In het jaarverslag van Huawei claimt de fabrikant dat de appstore App Gallery momenteel 580 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Huawei Music en Huawei Browser tellen meer dan 100 miljoen maandelijkse gebruikers en de kaartendienst Petal Maps telt meer dan 40 miljoen maandelijkse gebruikers. De meeste gebruikers komen uit thuisland China.

Ook boekte Huawei een hogere omzet en winst dan vorig jaar. Deze stijgende omzet komt voornamelijk uit thuisland China. Zo was de Chinese markt goed voor een aandeel van maar liefst 67 procent. Europa, het Midden Oosten en Afrika zijn samen goed voor een aandeel van slechts 21 procent. De helft van de omzet komt uit de divisie ‘ICT-infrastructuur’. Deze divisie is verantwoordelijk voor netwerkapparatuur. Een derde van de omzet komt uit producten voor consumenten, zoals smartphones en smartwatches.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.