Weinig Vertrouwen Meer In Tizen

Samsung-Tizen
Tizen, het nieuwe besturingssysteem van Samsung en Intel zou de grote concurrent moeten worden van Android en iOS. Samsung zal volgens de geruchten deze maand nog een evenement houden waar Samsung de eerste toestellen met Tizen zal tonen. Ook zijn er al een aantal afbeeldingen gelekt van het besturingssysteem. Toch is de toekomst van Tizen erg onzeker.

Tizen zal onder andere worden gebruikt op smartphones en tablets, maar ook koelkasten, televisies, wasmachines en andere Samsung producten. Samsung en Intel hebben al miljarden dollars geïnvesteerd in het project en ontwikkelaars zijn er al een aantal jaar mee bezig, toch is Tizen nog steeds niet klaar voor een officiële lancering. Dit komt mede doordat app-ontwikkelaars nog niet warmlopen voor het besturingssysteem, waardoor er nog maar 6000 applicaties beschikbaar zijn voor Tizen.

Naast ontwikkelaars lijken nu ook telecomoperators zich terug te trekken. Zo kreeg het besturingssysteem eerder veel steun, maar lijken supporters het vertrouwen te verliezen. Telecomoperators en ontwikkelaars verliezen waarschijnlijk hun vertrouwen in het besturingssysteem doordat Samsung het project meerdere malen heeft uitgesteld. Ondertussen krijgen Windows Phone en Firefox OS langzaam aan meer steun en zal Samsung snel iets moeten doen om meer positieve aandacht te creëren.

Wij vinden het altijd interessant om te zien wat de concurrentie van Android doet en denken dat Tizen best een leuk alternatief zal kunnen zijn. Samsung en Intel zullen echter wel snel de eerste toestellen met het besturingssysteem moeten introduceren, willen ze niet alle support verliezen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.