Fout In Android Geeft Hackers Toegang Tot Oudere Toestellen

dirty-cow-androidEr zit een fout in het Android-besturingssysteem die het voor hackers makkelijk maakt om toe te slaan. Alleen een Android-update kan het probleem oplossen.

De gevonden fout, ook wel Dirty Cow genoemd, is ontdekt in het Linux-besturingssysteem. Android-toestellen zijn gebaseerd op dit systeem, maar ook de meeste websites maken gebruik van Linux. Hierdoor zijn zowel Servers als Android-telefoons kwetsbaar voor hackers.

De fout zit al 9 jaar in het systeem, maar komt nu pas aan het licht. Hackers die misbruik maken van Dirty Cow kunnen een Android-toestel volledig overnemen en laten daarbij weinig sporen achter.

Op zijn vroegst zal volgende maand een veiligheidsupdate klaar staan die een einde maakt aan het gat in het beveiligingssysteem. Deze update zal echter niet naar alle toestellen worden uitgerold, omdat veel fabrikanten oudere toestellen niet meer ondersteunen.

Wees voorzichtig
Android-toestellen zijn nu wel kwetsbaar, maar hackers kunnen alleen inbreken als ze een virus op je toestel hebben geïnstalleerd. Zorg er daarom voor om alleen betrouwbare apps te installeren, zoals apps uit de Google Play Store. Het is ook verstandig om een virusscanner te installeren die gevaarlijke apps en malware kan detecteren.

via [AD]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.