Google Maakt Apps Bouwen Makkelijker Met Flutter

Google-FlutterGoogle heeft de bèta van Flutter beschikbaar gemaakt. Flutter maakt het voor ontwikkelaars een stuk gemakkelijker om apps te maken voor zowel Android als iOS.

Flutter is een nieuwe tool van Google die het ontwikkelen van apps sneller en gemakkelijker moet maken. De tool is om drie redenen aantrekkelijk voor ontwikkelaars.

Ten eerste maakt Flutter het mogelijk om gemaakte apps beschikbaar te maken voor zowel Android als iOS. Hierdoor hoeft een ontwikkelaar elke app slechts één keer te ontwikkelen. Ten tweede zorgt de tool er gelijk voor dat de gemaakte apps op beide platformen een geheel eigen ontwerp krijgt. Flutter maakt namelijk gebruik van standaard elementen die passen bij Android en iOS.

Als laatste is Flutter voorzien van verschillende designelementen, zoals widgets en iconen, die ontwikkelaars eenvoudig in de apps kunnen plaatsen. Ook zijn er verschillende animaties aanwezig, waardoor de apps persoonlijker aanvoelen. Als laatste is het heel eenvoudig om de navigatiewijze en structuur van apps naar persoonlijke voorkeuren in te stellen.

via [AP]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.