Eerste Android One Smartphone In Europa

Android One HeroGoogle heeft in september vorig jaar de Android One-lijn gelanceerd in Azië. Android One bestaat uit goedkope smartphones met een uitgeklede versie van Android, zonder bloatware. Vrijdag zal er voor het eerst een Android One toestel in Europa beschikbaar zijn. De Turkse General Mobile zal vrijdag namelijk de Android One 4G lanceren.

De Android One 4G is de eerste Android One smartphone met 4G-ondersteuning. De smartphone beschikt verder over een 5-inch 720p display, een Snapdragon 410 processor, een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Google garandeert dat alle Android One smartphones minimaal 2 jaar van updates worden voorzien.

Voorheen waren Android One-toestellen alleen verkrijgbaar in Azië. Met de lancering van de Android One 4G in Turkije lijkt Google zijn markt steeds verder uit te breiden, maar het is nog niet bekend of de smartphone ook in andere Europese landen zal worden geïntroduceerd. In Turkije krijgt de Android One 4G een adviesprijs mee van 699 Turkse lira (€235).

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.