QuickOffice overgenomen door Google

Google heeft een hele mooie tactische zet gedaan, namelijk het overnemen van het kantoorpakket (app) QuickOffice. Waarom is dit een tactische zet? Nou, omdat Microsoft Office heeft aangegeven dat ze gaan uitbreiden naar mobiel. Voor hoeveel geld Google, QuickOffice overneemt is nog niet bekend maar dat ze één van de populairste kantoorsuite app overnemen is wel duidelijk aangezien QuickOffice al ruim 350 miljoen keer gedownload is.

“QuickOffice heeft aantoonbare ervaring met het mogelijk maken van naadloze interoperabiliteit met populaire bestandsformaten en we zullen er aan werken om zijn krachtige technologie naar onze Apps-productsuite te brengen”, aldus directeur Alan Warren.

Timing
Zoals al eerder in dit bericht gezegd is het niet geheel toevallig dat Google juist nu deze aankoop doet. Wanneer Microsoft Office volledig geïntegreerd wordt in Windows 8, worden Windows 8-tablets zeer aantrekkelijk in de zakelijke wereld. Door mee te gaan, of zelfs voorop te gaan lopen met een eigen office suite kan Google de concurrentie met Microsoft aan blijven gaan.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. Edward Butter schreef:

    Dit is heel goed nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.